Modern elektromos fűtés napjainkban - Infrafűtés

infrafűtés

infrafűtés

4 érv az elektromos fűtés mellett – Mitől zöldebb, mint a gáz fűtés?

2021. május 26. - bfanni

Manapság még mindig sokan vannak, akik nem tudják, hogy az elektromos fűtés zöldebb-e, mint a gáz fűtés. Ez a cikk arra szolgál, hogy az olvasóink is megismérjék a az elektromos fűtés előnyeit.

A 21. század arról szól, hogy próbálunk a Földünk egészségen változtatni. Hiszen nem titok, hogy a Föld légköre igen súlyos károkat szenvedett az elmúlt évszázadokban. Sokan felismerték a problémát, köztük számos nagy- és kisvállalat is, akik próbálnak környezetbarát megoldásokat találni.

Ha Ön, kedves Olvasó is azok közé tartozik, akik csökkenteni szeretnék a világ szén-dioxid kibocsátását, akkor meglehetőleg már elgondolkozott azon, hogy gázfűtésről az elektromos fűtésre váltson. Nagyszerű gondolat Öntől, hiszen valóban zöldebb és hatékonyabb az elektromos fűtás, mint a gáz.

  1. Olcsóbb árammal fűteni

Sokan azt gondolják, hogy drága az otthoni elektromos fűtés. Azonban ez nem így van. Mondjuk az igaz, hogy 10 vagy 20 évvel ezelőtt drágább volt, de mára olcsóbb lett. Régen, 50-60 évvel ezelőtt 1kW sokkal több pénzbe került, mint ma.

Sok minden megváltozott azóta, újra kell gondolnunk az életvitelünket és az értékeinket. Manapság sokkal olcsóbb a villamosenergiával való fűtés, mint bármi más, mi is ezt javasoljuk és az Intelligens Fűtőfólia is (https://www.futofolia.hu/). Meg lehet, hogy a távfűtés olcsóbb, de ez nem rossz alternatíva, és Önnek sem kell mástól függenie. Hiszen Ön dönti, mikor és mennyit szeretné használni.

Felmerülhet a kérdés, hogy hogyan lehet ettől zöldebb, mint a gáz? A válasz egyszerű. A világ összes országában működő villamosenergia-elosztó és -ellátó vállalat sokkal hatékonyabb módszerekkel rendelkeznek az energiatermelésre, csökkentve a széndioxid-kibocsátásukat, ugyanakkor olcsóbbá téve az emberek számára is. Minél kevesebb pénzt költenek erre a rendszerre, annál zöldebb az eredmény.

  1. Megújuló energia

Talán az egyik legfőbb oka, amiért át kéne állni az elektromos fűtésre az az, hogy a felhasznált energia megújuló. Manapság sokféle módszer áll rendelkezésünkre, amelyek lehetővé teszik számunkra az energia létrehozását, amelyet a legalapvetőbb készülékek és még a bonyolultabb gépek, például a járművek áramellátására is felhasználhatunk. A 21. században lehetőségünk van a nap-, szél-, víz-, árapály-, geotermikus és a biomassza energia létrehozására. Mindezen források felhasználhatóak az otthoni fűtés áramellátására. Az ezen forrásokból származó energia összegyűjtésének költsége valójában meglehetősen alacsony, és nincs jelentős hatása a légkörre.

Az otthoni fűtésére fordított villamos energia szintén nincs hatással a légkörre. Alapvetően ez az egész eljárás teljesen zöld, környezetbarát.

Sok ország, köztük, például az Egyesült Királyság, Svájc, Dánia, Svédország, Finnország és még sok más ország célja már évek óta a zöldebb energia megteremtése. Több ezer szél- és naperőművet telepítettek, ami jelentősen csökkentette a CO2-termelést.

  1. A gáz nem megújuló energia

A gáz nem megújuló energia és lassan elhasználjuk a készletünket. Tehát, amint a Földön a fosszilis üzemanyag elfogy, már nem lesz belőle több. Az előrejelzések szerint az olajkészletünk valószínűleg kevesebb, mint 60 év múlva véget érnek. Jól látja, nem sok időnk van hátra.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a gázt fűtésen kívül is felhasználják, ezért van értelme meghosszabbítani az élettartamát, amennyire csak tudjuk. Csakis a legfontosabb dolgokra szabad használni.

Bízom abban, hogy hamarosan az emberek rájönnek arra, hogy mennyire súlyos a helyzet, és hogy megteszik a szükséges változtatásokat ennek az érdekében.

  1. Elenyésző szén-dioxid kibocsátás

A legnépszerűbb oka annak, hogy az elektromos fűtés zöldebb, mint a gáz, hogy sokkal alacsonyabb a szén-dioxid kibocsátása. Ahogy a cikkben is említettem, hogy manapság az energiatermelés sokkal hatékonyabb, ami azt jelenti, hogy a szén-dioxid-kibocsátás is csökkent. Azonban azt is figyelembe kell vennünk, hogy az otthoni fűtés áramellátásakor nincsenek káros kibocsátások.

Hogyan is néz ki ez a folyamat? Amikor egy bizonyos készülék vagy bármi más áramellátásához gázot használ, az energia- és szén-dioxid-kibocsátást eredményez. Mindezek a szén-dioxid-kibocsátások a légkörbe kerülnek. De számolnia kell azzal a szén-dioxid-kibocsátással is, amely ugyanazon gáz előállításakor keletkezik. Mindezzel a környezetünket szennyezve.

Azonban a villamos energiánál cask az előállítása során keletkezik szén-dioxid kibocsátás. Tehát valóban alacsonyabb a CO2-kibocsátás a gáztermeléshez viszonyítva.

 

A cikk elolvasása után, remélem, segítettünk Önnek a helyes döntés meghozatalában. Ha továbbra is érdekli a környezetbarát megoldás, akkor látogasson el az Intelligens Fűtőfólia weboldalára. https://www.futofolia.hu/infrafutes/

A bejegyzés trackback címe:

https://infrafutes.blog.hu/api/trackback/id/tr5716572264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása