Modern elektromos fűtés napjainkban - Infrafűtés

infrafűtés

infrafűtés

Ezek a legnépszerűbb padlófűtés megoldások 2021-ben

2021. július 19. - tomi2020
A padlófűtés napjainkban a legnépszerűbb fűtési megoldások közé tartozik, nem véletlenül: mind energiafelhasználásban, mind a biztosított hőérzet tekintetében, mind esztétikában a legjobb kivitelezési lehetőségek egyike. Padlófűtés és padlófűtés között azonban van különbség: összefoglaltuk, mit kell tudni a jelenleg legnépszerűbb változatokról, az elektromos, az infra és a vizes padlófűtésről.

Mik a padlófűtés legnagyobb előnyei?

 

Padlófűtésnek azt nevezzük, amikor az aljzatban helyezzük el a fűtésrendszert, ezáltal lentről érkezik a meleg az otthonunkba. Kialakításának köszönhetően energiatakarékos megoldás, nem véletlen tehát, hogy az egész világon népszerű. A legnagyobb előnye talán épp a kisebb energiafelhasználás, amely a költséghatékonyságra is pozitív hatást gyakorol. A padlófűtés esetében, összehasonlítva például a radiátoros kialakítással, kedvezőbb, egyenletesebb a hőmérséklet elosztása, mindez pedig azt jelenti, hogy kevesebb energia felhasználásával, azaz többnyire olcsóbban érhető el ugyanaz a komfortérzet. További haszna, hogy nem foglal sok helyet, pontosabban ezt az aljzatban teszi meg, nem a szoba hasznos területén. Mivel nem kell a helyiségekben fűtőtesteket kerülgetni, könnyebben tervezhető az enteriőr, több lehetőség között lehet válogatni, így a végeredmény is magasabb minőséget érhet el. Ha hozzátesszük, hogy a padlófűtés esetében soha nem kell a fűtőtest körül, mögött, alatt takarítani, az is látszik, hogy rengeteg időt, valamint munkaórát lehet megspórolni ezzel a megoldással. A legnépszerűbb padlófűtések között most hármat részletezünk: ezek az elektromos padlófűtés, az infra padlófűtés és a vizes padlófűtés.

 padlofutes.JPG

Elektromos padlófűtés

 

A megnevezés nem árul zsákbamacskát, ugyanis elektromos árammal működik ez a padlóban elhelyezett fűtésrendszer – ez lehet fűtőfólia, fűtőkábel, de fűtőszőnyeg is. Az allergiások imádják ezt a kialakítást, mert nem eredményez szálló port, a sugárzó hő pedig pillanatok alatt melegségérzetet biztosít. Több összehasonlítást is végeztek, amelyek bizonyítják, hogy az elektromos padlófűtéssel akár 15 százalékot is faragni lehet a fűtési költségekből, mindezt úgy, hogy egyetlen Celsius-fokot sem kell engedni a kellemes, otthonos melegből. Ami a bekerülést illeti, az is kedvezőbb, mint a radiátorok esetében, az üzemeltetési költség pedig megfelelő kialakítás és beállítás esetén semmivel sem magasabb, mint más megoldásoknál. További előnye, hogy a karbantartással szinte nem kell foglalkozni – a szakember által kiépített elektromos padlófűtés generációs megoldás.

 

Infra padlófűtés

Tulajdonképpen ez is elektromos, mégis kiemeltük, hiszen speciális megoldás, amely az egyik legnépszerűbb a piacon. Egy korszerű infra fűtőfólia gyorsan telepíthető, kedvező az ár-érték aránya, és nem emel jelentőset az aljzaton sem a kiépítés során. Nem csalás, nem ámítás, hogy megfelelő rétegrend mellett bármilyen burkolat mehet rá, azaz az infra padlófűtés kerülhet járólap, laminált, szőnyeg, de még hajópadló alá is. A felfűtési idő minimális, egy hatékony rendszer esetében mindössze öt perc, azaz érhetünk haza bármilyen hidegben, nem kell majd egy órán át kabátban ücsörögni, mire felmelegedik a ház. Mivel okosotthonba is beépíthető, a lehető legmodernebb megoldások közé tartozik – akár minden helyiség külön szabályozható, ha erre támad igény. Hogy a lehető legpontosabb legyen a fűtési hőmérséklet, külön szenzor méri a levegő, valamint a padló hőfokát, ezekből az információkból lehet kialakítani a legjobb körülményeket.

 

Vizes padlófűtés

Egy vizes padlófűtési rendszerhez kell egy vízmelegítő eszköz, például egy kazán vagy egy bojler, illetve rengeteg cső az aljzatban elhelyezve, amelyben egy szivattyú segítségével folyamatosan áramolhat a megfelelő hőmérsékletű víz. Működése egyszerű, mégis nagyszerű, hisz a gázzal való fűtés továbbra is a leginkább gazdaságos módok közé tartozik, valamint az elektromos fűtéshez hasonlóan itt is segítségül lehet hívni a környezettudatos, napenergiára épülő speciális kialakítást. Hátránya, hogy a telepítése jelentős költséggel, illetve embert próbáló munkamennyiséggel járhat, ám elég egyszer megcsinálni, hogy aztán évtizedeket át kiszolgálja a tulajdonosát. Egy jó tanács: padlófűtés esetén semmiképp sem ajánlott az aljzatba fúrni, ha szeretnénk megelőzni egy káresetet, illetve az azzal járó bontást és javítást.

4 érv az elektromos fűtés mellett – Mitől zöldebb, mint a gáz fűtés?

Manapság még mindig sokan vannak, akik nem tudják, hogy az elektromos fűtés zöldebb-e, mint a gáz fűtés. Ez a cikk arra szolgál, hogy az olvasóink is megismérjék a az elektromos fűtés előnyeit.

A 21. század arról szól, hogy próbálunk a Földünk egészségen változtatni. Hiszen nem titok, hogy a Föld légköre igen súlyos károkat szenvedett az elmúlt évszázadokban. Sokan felismerték a problémát, köztük számos nagy- és kisvállalat is, akik próbálnak környezetbarát megoldásokat találni.

Ha Ön, kedves Olvasó is azok közé tartozik, akik csökkenteni szeretnék a világ szén-dioxid kibocsátását, akkor meglehetőleg már elgondolkozott azon, hogy gázfűtésről az elektromos fűtésre váltson. Nagyszerű gondolat Öntől, hiszen valóban zöldebb és hatékonyabb az elektromos fűtás, mint a gáz.

 1. Olcsóbb árammal fűteni

Sokan azt gondolják, hogy drága az otthoni elektromos fűtés. Azonban ez nem így van. Mondjuk az igaz, hogy 10 vagy 20 évvel ezelőtt drágább volt, de mára olcsóbb lett. Régen, 50-60 évvel ezelőtt 1kW sokkal több pénzbe került, mint ma.

Sok minden megváltozott azóta, újra kell gondolnunk az életvitelünket és az értékeinket. Manapság sokkal olcsóbb a villamosenergiával való fűtés, mint bármi más, mi is ezt javasoljuk és az Intelligens Fűtőfólia is (https://www.futofolia.hu/). Meg lehet, hogy a távfűtés olcsóbb, de ez nem rossz alternatíva, és Önnek sem kell mástól függenie. Hiszen Ön dönti, mikor és mennyit szeretné használni.

Felmerülhet a kérdés, hogy hogyan lehet ettől zöldebb, mint a gáz? A válasz egyszerű. A világ összes országában működő villamosenergia-elosztó és -ellátó vállalat sokkal hatékonyabb módszerekkel rendelkeznek az energiatermelésre, csökkentve a széndioxid-kibocsátásukat, ugyanakkor olcsóbbá téve az emberek számára is. Minél kevesebb pénzt költenek erre a rendszerre, annál zöldebb az eredmény.

 1. Megújuló energia

Talán az egyik legfőbb oka, amiért át kéne állni az elektromos fűtésre az az, hogy a felhasznált energia megújuló. Manapság sokféle módszer áll rendelkezésünkre, amelyek lehetővé teszik számunkra az energia létrehozását, amelyet a legalapvetőbb készülékek és még a bonyolultabb gépek, például a járművek áramellátására is felhasználhatunk. A 21. században lehetőségünk van a nap-, szél-, víz-, árapály-, geotermikus és a biomassza energia létrehozására. Mindezen források felhasználhatóak az otthoni fűtés áramellátására. Az ezen forrásokból származó energia összegyűjtésének költsége valójában meglehetősen alacsony, és nincs jelentős hatása a légkörre.

Az otthoni fűtésére fordított villamos energia szintén nincs hatással a légkörre. Alapvetően ez az egész eljárás teljesen zöld, környezetbarát.

Sok ország, köztük, például az Egyesült Királyság, Svájc, Dánia, Svédország, Finnország és még sok más ország célja már évek óta a zöldebb energia megteremtése. Több ezer szél- és naperőművet telepítettek, ami jelentősen csökkentette a CO2-termelést.

 1. A gáz nem megújuló energia

A gáz nem megújuló energia és lassan elhasználjuk a készletünket. Tehát, amint a Földön a fosszilis üzemanyag elfogy, már nem lesz belőle több. Az előrejelzések szerint az olajkészletünk valószínűleg kevesebb, mint 60 év múlva véget érnek. Jól látja, nem sok időnk van hátra.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a gázt fűtésen kívül is felhasználják, ezért van értelme meghosszabbítani az élettartamát, amennyire csak tudjuk. Csakis a legfontosabb dolgokra szabad használni.

Bízom abban, hogy hamarosan az emberek rájönnek arra, hogy mennyire súlyos a helyzet, és hogy megteszik a szükséges változtatásokat ennek az érdekében.

 1. Elenyésző szén-dioxid kibocsátás

A legnépszerűbb oka annak, hogy az elektromos fűtés zöldebb, mint a gáz, hogy sokkal alacsonyabb a szén-dioxid kibocsátása. Ahogy a cikkben is említettem, hogy manapság az energiatermelés sokkal hatékonyabb, ami azt jelenti, hogy a szén-dioxid-kibocsátás is csökkent. Azonban azt is figyelembe kell vennünk, hogy az otthoni fűtés áramellátásakor nincsenek káros kibocsátások.

Hogyan is néz ki ez a folyamat? Amikor egy bizonyos készülék vagy bármi más áramellátásához gázot használ, az energia- és szén-dioxid-kibocsátást eredményez. Mindezek a szén-dioxid-kibocsátások a légkörbe kerülnek. De számolnia kell azzal a szén-dioxid-kibocsátással is, amely ugyanazon gáz előállításakor keletkezik. Mindezzel a környezetünket szennyezve.

Azonban a villamos energiánál cask az előállítása során keletkezik szén-dioxid kibocsátás. Tehát valóban alacsonyabb a CO2-kibocsátás a gáztermeléshez viszonyítva.

 

A cikk elolvasása után, remélem, segítettünk Önnek a helyes döntés meghozatalában. Ha továbbra is érdekli a környezetbarát megoldás, akkor látogasson el az Intelligens Fűtőfólia weboldalára. https://www.futofolia.hu/infrafutes/

Új Fűtőfólia bemutató terem Budapesten, infrafűtés kipróbálási lehetőséggel

Az elmúlt hetekben azon dolgoztunk, hogy a hideg beálltával ki tudjátok próbálni az infrafűtést működés közben, egyedi fűtésként. Jelenleg Magyarországon egyedüliként biztosítunk ilyen lehetőséget számotokra. Mennyezetfűtés, padlófűtés, falfűtés, mint infrafűtés.

 

A videó szövege itt olvasható:

 

“Sziasztok! Tóth Tamás vagyok, a Fűtőfólia cégvezetője, és a Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség elnöke. Az elmúlt 10 évben több ezer kivitelezést végeztünk itthon és külföldön, padlófűtés, mennyezetfűtés és falfűtés területen. A legtöbb érdeklődő azt kérdezi, hol tudja kipróbálni az infrafűtést a valóságban. Hol tudják megtapasztalni, hogy mi ez. Hol tudnak beszélni, olyan elégedett ügyféllel, aki már évek óta használja.

A legtöbb esetben nem szívesen engednek be idegeneket a saját házukba, de ez teljesen érthető. Ezért, az elmúlt hetekben egy hatalmas felújítást végeztünk itt az irodában. Azért, hogy el tudjuk mondani, amikor hozzánk érkeztek, ki tudjátok próbálni az infrafűtést, mint egyedi fűtés. Kialakítottunk egy új álmennyezetet a mennyezetfűtésnek, falfűtést itt mögöttem, a tárgyaló asztalnál, illetve padlófűtés van szintén az irodában. Bármikor beérkeztek hozzánk, minden fűtési módot meg tudtok tapasztalni.Következő képekben, videókban láthatjátok az előkészületeket, kivitelezést, és a végeredményt. Nézzétek meg!

Első lépésként ki kell alakítani az álmennyezet szerkezetét, erre fog rákerülni a hőtükör és a fűtőfólia. A zöld fólia a hőtükör, ez fogja a sugarakat a lakótér felé visszafordítani. A zöld fólia a hőtükör, ez fogja a sugarakat a lakótér felé visszafordítani. Alulról ráhelyeztük a szerkezetre a fűtőfóliánkat, majd gipszkartonnal eltakartuk. Lépésről lépésre feltettük a gipszkarton lapokat. Az álmennyezet felszerelése után glettelés jön, majd festés. Az iroda festésében, tök jó fej kollégáink munkaidőben segítettek, hogy ilyen szép fehér legyen.  A fűtőfólia bekötését, minden esetben szakképzet villanyszerelőnek kell elkészíteni. Az iroda új világítást kapott, majd pedig egy új laminált parketta került a padlóra. A mennyezetben kialakítottunk egy külön részt, ahol meg tudjátok nézni, hogyan kell szakszerűen előkészíteni az álmennyezet szerkezetét. Szeretettel várunk Titeket is az irodánkban! Sziasztok! “

 

Infrapanel - egyszerű és nagyszerű Infrafűtés

Melyik fűtési megoldás az, amelyik a legkreatívabban, leggazdaságosabban működtethető akár fő, akár kiegészítőfűtésként? Ráadásul a legegyszerűbb utólag beszerelni? Szerintünk az infrapanel nagyon jó választás. Egyrészt, mert a panelekből kilépő hősugarak egészen hasonlóak, mint a nap sugarai, amely melengető érzéssel járják át az egész testét. Még ha kint hideg idő is van, bent a nyári nap melege járja át minden nap. Másrészt az elektromos fűtés legnagyobb előnye a többi fűtési rendszerrel szemben,, hogy kimondottan jól és könnyedén szabályozható, nagyon gyorsan reagál a megváltozott igényekre. Harmadrészt az elektromos fűtések esetében nincs rejtett hőveszteség, ráadásul az  fűtőpanelek nem igényelnek időről időre karbantartást, így ezt a költséget is megspórolhatjuk. Nagyon fontos azt is figyelembe vennünk, hogy az elektromos fűtés pontosan mérhető, tehát a villanyórán mért villamos fogyasztás általában majdnem 100%-ban, ténylegesen hőenergiában jelenik meg az otthonunkban. Amikor kiegészítő fűtésként használjuk, és valami okból nem lenne gáz, még mindig van villany, és tudunk fűteni. 

Hogyan működik?

 

Magában a panelben sugárzó hő jön létre, afelé irányítva, amerre szeretnénk a meleget, így elektroszmogban szegény, nagy hatásfokú hősugárzót kapunk, amelynek köszönhetően lakásunk érezhetően komfortosabb lesz. Az infrapanelek azért is működnek kiemelkedően jó hatásfokkal, mert a villamos energia veszteségmentesen alakul át sugárzó hővé. Nincs hőközvetítő közeg, szemben például a gázkonvektoros vagy radiátoros központi fűtéssel, ahol az égés során felszabaduló hőmennyiség kisebb-nagyobb része elvész.

infrapanel.png 

A számtalan előny egyike még, hogy az infrapanelek csomagolása tartalmaz minden a beépítéshez szükséges tartozékot, tehát nem kell utólag rohangálni alkatrészekért, nincsenek rejtett kültségek. Azonban néhány előre megrendelhető  kiegészítővel változtathatunk az eredeti funkción, vagy akár egy egészen új eszközt hozhatunk létre. Hordozhatóvá tehetjük az infrapanelt, vagy akár törölköző szárítót alakíthatunk ki egyszerűen, rövid idő alatt. Extra plusz, hogy mindig oda szerelhetjük, ahol igazán szükségünk van rá.  

 

Hordozható infrapanel


A hordozható infrapanel logikus választás komfort és kiegészítő fűtések kialakítására, nem csak az otthonunkban, de akár irodánkban, nyaralónkban, garázsunkban, műhelyünkben.

Az infrapanel tartószerkezetében gyárilag fixen elhelyezett 2db felfogató pont helyezkedik el, mely lehetőséget nyújt akár utólagos átalakításra is. Egy infrapanelre kettő darab konzol rögzíthető.

A fali és mennyezeti rögzítésre is alkalmas infrapaneleket igazán kreatívan tudjuk felhasználni. Legyen szó akár új építésről vagy felújításról, az infrapanel ideális választás mindenki számára.

Minimalista tervezése lehetővé teszi gyakorlatilag  korlátlan alkalmazását a paneleknek akár modern, akár hagyományosabb környezetben. A plafonra szerelve, - ami hőtechnikailag ajánlott is – abszolút  láthatatlan, nem befolyásolja a helyiség hangulatát.

Akinek kisgyereke van, szintén takarékosabb azt a helyiséget fűteni jobban, amelyiket igazán szükséges, mint az egész házat befűteni. Ha van téli kertünk, vagy egy műhelyünk, nem kell a egész fűtési rendszert újra gondolnunk, elég ha van egy dugaszolóaljzat, amibe bedughatjuk a panelt.fA klímával szemben ugyan nyáron nem hűt, viszont nem igényel semmilyen karbantartást, semmilyen rendszeres tisztítást. Akár az egész családi házakat is fűthetjük infra panelekkel., de ebben az esetben már a tervezésnél törekedni kell a minimális energiaigényű, akár passzív épület megvalósítására, máskülönben az összes előnye elvész az elektromos fűtésnek.

Az infrapanel fűtést használhatjuk otthonunk fő fűtési megoldásaként, vagy a jelenlegi fűtési rendszerünk kiegészítéseként is. Egy biztos, hogy talál az általunk forgalmazott infrapanelek széles választékában olyat, amely éppen az Ön számára megfelelő. Nem igazán tudnánk semmilyen helyiségben olyan helyet találni, ahol nem lehetne a legjobb megoldás az infrapanel. Véleményünk szerint tényleg bármely helyiség fűthető infrapanelekkel, de a következő három tényezőt mindenképpen figyelembe kell vennünk, hiszen ezek vannak a legnagyobb hatással az infra panel  fűtés teljesítményére.

 

A helyiség, vagy a ház hőszigetelése

Természetesen minél jobb a falak, nyílászárók hőszigetelése, illetve a ház szigetelése, klímája, annál kisebb  teljesítményre lesz szükség majd. Átlagos házak esetén 35W/ lég-m 3 a megfelelő teljesítmény, de egy jól szigetelt ház esetén 20W/lég-m 3 is elegendő lehet.

A helyiség, vagy a lakás belmagassága

 

Egészen más teljesítményű infrafűtést kell használnunk egy 2.8 és egy 3-3,2 méter belmagasságú szoba esetén. Sokkal nagyobb teljesítményre van szükségünk, ha nagy belmagasságú helyiséget kell felmelegítenünk.

Az átsugárzott távolság

A panelből áradó sugárzás hatásfoka természetesen csökken a paneltől való távolság növekedésével. Azaz minél messzebb vagyunk az infrapanelektől, annál kevésbé érezzük annak a melegét. 2,7 méteres belmagasságig bőven elég pl. a 300-350 W-os elektromos fűtőpanel, e felett azonban már 500 W-os panelekre lesz szükség. Azt, hogy hány darab panel kell majd a megfelelő meleghez, a fűtendő helyiség térfogatából számolhatjuk ki.

 

Az elektromos fűtőpanelek kültéri alkalmazása

Sokszor nagyon klassz hűvösebb nyári estéken vagy kár ősszel is egy kávéző vagy a saját teraszunkon ülve beszégteni, vagy könyvet olvasni. De sokszor azt érezzük, hogy este már igencsak hideg a levegő.

Itt a megoldás: az infrapanel fűtés ezeken a kinti helyeken is igazán hasznos lehet. Mivel az infrasugarak adta meleget nem fújja el a szél, a hűvösebb nyári estéken, vagy a napfényes tavaszi reggeleken sem kell lemondanunk arról, hogy a kedvenc helyünkön pihenjünk, vagy indítsuk a napunkat. Az előzőekből egyértelműen látható, hogy az infrapaneles fűtési rendszer egy kültérre, és beltérre egyaránt nagyon jól használható, gazdaságos, okos és rendkívül személyre szabottan használható fűtési mód.

 

Hol használható jól az infrafűtés

 

 • Otthonok bármely helyisége az előszobától a fürdőszobáig, a garázstól a nappaliig

 • Bel- és kültéri munkahelyek, de akár ipari és logisztikai csarnokok, gyártósorok szerelőcsarnokok

 • Iskolák, aulák, nagy belmagasságú épületek

 • Öltözők, sport és fitness épületek

 • Teraszok, nyitott kültéri területek

 • Télikertek, verandák, műhelyek

 • Templomokban helyi fűtés az űléseknél

 • Szállodák, éttermek, sörözők, és a hozzájuk kapcsolódó kinti éttermi részek

 • Medencék, jakuzzik mellé

 • Bemutató- kiállítótermek, butikok, boltok, piacok

 • Az infrasugaras fűtés, szinte ez az egyetlen fűtési mód, amit tényleg bárhol és bármikor telepíthetünk. Helyigénye a vékony paneleknek köszönhetően minimális, főleg, ha a mennyezetre szereljük őket. Akár most építkezőknek, akár csak felújításban gondolkodóknak jó tipp az infrafűtés. Gyorsan és alacsony költségek mellett, építési és bontási munkálatok nélkül alakítható ki a rendszerünk.
 • Egy kis beruházással napenergiával is használható, így még tovább csökkentve a költségeket
 • Ráadásul van egy igazán extra képessége ennek a rendszernek, amivel semelyik másik nem versenyezhet. Ezt az egyedi fűtési rendszert, ha költözünk, akkor is magunkkal vihetjük. Így bátran állíthatjuk, hogy az élettartama korlátlan, mert még egy költözés sem szab neki határt.

infrafutes.pngElektromos fűtés új korszaka. Fűtési rendszer ezen típusa egy jó fűtési megoldás egyedi fűtés vagy kiegészítő fűtés esetére is. 

Modulház, faház fűtés

Egy újabb sikeres kivitelezésen vagyunk túl Balatonfenyvesen. Mostani projektünknél faház fűtés lett kialakítva infrafűtés segítségével. A projekt során végig kísérhettük, hogyan készül egy fából gyártott modulház.

 

Dr. Pataki Gergelynek nem ez az első infrafűtése. Korábban már beszámoltunk, hogy a plasztikai sebészet műtőjében is fűtőfóliával lett kialakítva a mennyezetfűtés, most pedig egy modulházba rendelte meg ezt a komfortos és egészséges meleget.

 

 

Faházmodulház

Már őseink is előszeretettel használták a fát, mint építőelem. Természetben nagy mennyiségben volt megtalálható, könnyű volt vele dolgozni. Az igazi fénykorát a fából való építkezés a késői középkorban érte, majd az új építőelemek megjelenésével szép lassan háttérbe szorult. Most viszont ujra reneszánszát éli ez a csodálatos építőelem. Csodálatos faházakkal találkozunk nap mint nap, ami készülhet egyedi igények alapján, vagy akár sorozatgyártással is.

 

A faházak tervezése és kivitelezése esetében nem kell kompromisszumokat kötni, hisz a tulajdonos, vagy a faház lakói különleges igényei is kialakíthatóak faszerkezettel, és éppoly szabadságot adnak, mint a téglából készített épületek.

 

Teljes cikket olvasd el itt

 

Laki László Kornél – luxus lakás építész

Laki László Kornél vagyok, eredetileg közgazdász. Eredetileg közgazdásnak készültem, de édesanyám álmának megvalósításával kezdődött, hogy mivel ő képzőművészetet végzett és talán örököltem az ő tehetségét, ezért neki két álma volt. Az egyik, hogy legyen nagyon jó teniszező, másik, hogy legyek építész. Már elég idősen, 30 évesen mentem erre a pályára. Ebben az időben volt egy ingatlanos cégem, és feltűnt, mennyivel jobb házakat tudnék én tervezni, mit akiknek az ingatlanjait értékesítem. Ezt követően belekezdetem.

luxus lakás

Név: Laki László Kornél

Kor: 48 év

Foglalkozás: Építész mérnök

Elismerések: francia Jacques Rougerie Alapítvány díjnyertes építésze

Jellemzők: modern építészet, luxus lakás, családi ház tervezés

Külföldön, Franciaországban végeztem modern építész szakon. Egy olyan rendszert próbáltam felépíteni magamban, ami modern és egyedi, nem csak Magyarországon, de Európában is. Ennek a rendszernek nagy híve vagyok, és nem vagyok hajlandó erről letérni.

 

Luxus lakás és környezet tudatosság egyben

 

Ennek a rendszernek az alapvető lényege, hogy környezettudatosan, akár kicsit a saját stílusomat nézve, hivalkodóan, de olyan minimalista, de mégis ember közeli házakat próbálok tervezni, melyek összehozzák a bentlakót a természettel, folyamatosan kapcsolatban áll a külvilággal. Természetesen olyan területeken építem fel ezeket a családi házakat, hogy szeparálva legyenek, és a külvilág ne lássa az ő magánéletüket. Ez vonatkozik egy speciálisárnyékolás technikára, amit  a háznak a tervezésénél is figyelembe kell venni.

 

teljes cikk itt folytatódik.

süti beállítások módosítása